3:24 am - Monday December 5, 2016

Binefacerile terapiilor alternative

Dupa medicina clasica, iata ca, de acum, ne intereseaza si terapiile alternative: homeopatia, fitoterapia, terapia nutritionala…Cum le putem folosi?

Homeopatia este cea mai cunoscuta. Aparuta in secolul al XVIII-lea din cercetarile doctorului Samuel Hahnemann, homeopatia este un tip de medicina al carei obiectiv este imbunatatirea sistemelor de aparare ale organismului.Ea combate raul prin rau, prin ingerarea substantelor in doze infinitezimale. Are sustinatori de temut si adversari pasionati. Unii sunt “pro”, altii “contra”; pe de o parte se povestesc experiente reusite, pe de alta se spune ca homeopatia e inutila, pentru ca nimic nu a fost dovedit. Este alegerea dumneavoastra!

Acupunctura are la baza notiunea de energie. Acele permit canalizarea circulatiei fluxurilor de energie si ameliorarea starii. Este utila pentru relaxare, pentru a va lasa de fumat, dar si pentru calmarea migrenelor, a durerilor de spate…

Terapia nutritionala a aparut din convingerea ca nutritia are un impact asupra sanatatii noastre, ca anumite alimente ne convin, altele nu. Dupa o serie de intrebari, nutritionistul va putea sa va recomande sa mancati salate sau…sa va interzica laptele si branza.

Fitoterapia este veche precum lumea. Dar, in timp ce stramosii nostri se foloseau empiric de plante, astazi noi stim sa le utilizam intr-un mod foarte bine stabilit. Putem folosi plante uscate, sub forna de pudra (in capsule din gelatina tare), sirop, comprimate…Ele intra si in compozitia medicamentelor noastre, in proportie de 40%.

PRIETENII FEMEILOR

-Anasonul stelat combat balonarile.

-Anghinarea reduce colesterolul

-Paducelul limiteaza palpitatiile.

-Ginsengul ajuta in lupta impotriva oboselii.

-Cretusca are propietatii diuretice.

-Filimica regleaza ciclul.

-Teiul este sedativ.

-Strugurii rosii sunt un bun tonic pentru vene si un antioxidant.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Auto-ingrijire

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Traiasca aromoterapia
Traiasca aromoterapia

Cunoscute inca din Antichitate, uleiurile esentiale suscita astazi o admiratie fara precedent. Le folosim pentru... mai mult »

Close