4:54 am - Friday December 9, 2016

Beneficiile uleiului de soia

Extras din bob de soia, uleiul de soia e delicat, neutru, lejer si cristalin. Fara a avea o anume stralucire in gust, uleiul de soia se poate folosi ca suport discret pentru mancare.

Uleiul de soia contribuie indirect la crearea unui condiment de clasa: sosul de soia japonez, atat de apreciat de acestia, sosul tamari.

Cum se utilizeaza uleiul de soia.

Uleiul de soia suporta foarte greu caldura, de aceea e preferabil sa il folositi rece. Gustul neutru si fin al uleiului de soia, e ideal ca baza pentru marinate si vinegrete.

Limpezimea sa si delicatetea fac din el o grasime cameleon ce absoarbe imediat parfumurile fine ale ierburilor si condimentelor.

Beneficiile uleiului de soia.

Nivelul scazut de acizi grasi saturati face din uleiul de soia un ulei bun pentru sanatate. Prezenta destul de importanta a acizilor nesaturati favorizeaza scaderea colesterolului din sange.

Uleiul de soia se poate pastra in frigider. Se oxideaza usor, mai ales cand vorbim de ulei de prima presare.

La adapost de lumina si caldura, uleiul de soia va fi protejat si va rezista chiar si un an de zile.

Ce contine uleiul de soia:

Acizi grasi poli-nesaturati – 58%

Acizi grasi mono-nesaturati – 24%

Acizi grasi saturati – 15%

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Sanatate
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
vitamine si minerale
Vitaminele si mineralele esentiale zi de zi

Cantitati extrem de mici sunt, in general, suficiente, dar vitaminele si mineralele nu pot fi... mai mult »

Close