6:57 am - Thursday December 8, 2016

Beneficiile terapeutice ale consumului de usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai valoroase alimente.

A fost folosit din timpuri stravechi si este mentionat in scrierile vechilor evrei, greci, babilonieni, romani si egipteni.

Se spune ca muncitorii care au ridicat piramidele mancau in fiecare zi usturoi ca sa capete rezistenta si putere.

Usturoiul scade hipertensiunea datorita uneia din componentele sale metil-alil-trisulfida, care dilata vasele de sange. Subtiaza sangele inhiband agregarea placilor, ceea ce reduce riscul ca sangele sa formeze cheaguri si ajuta la prevenirea atacului de cord.

Usturoiul este folosit in multe boli, inclusiv in cancer. Este un puternic stimulent al sistemului imunitar si un antibiotic natural. Poate fi consumat zilnic. Poate fi mancat proaspat, in suplimente sau folosit la prepararea uleiului de usturoi.

Usturoiul contine un aminoacid derivat, alliin. Cand mancati usturoi, se elibereaza enzima aliinaza, care transforma alliinul in alicina.

Alicina are efect antibiotic si antibacterial apreciat a fi echivalentul a 1% din cel al penicilinei. Datorita proprietatilor antibiotice, usturoiul  este folosit la tratarea ranilor si a infectiilor si a fost folosit sa previna cangrena inca de pe vremea primului razboi mondial.

Usturoiul are efect si asupra infectiilor fungice, asupra micozei piciorului, asupra candidozelor repetate si a micozelor vaginale.

Poate distruge unele virusuri, cum sunt cele care declanseaza pustulele febrile, herpesul genital, o forma de raceala banala, varicela si un tip de gripa.

Uleiul de usturoi este bun pentru inima si colon si eficient in tratamentul artritei, al candidozelor si in problemele de circulatie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Beneficiile terapeutice ale consumului de usturoi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Articol din categoria: Tratamente si remedii
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
carenta de magneziu
Importanta magneziului pentru organism

Magneziu este un catalizator vital in activitatea enzimelor, in special in activitatea celor implicate in... mai mult »

Close