6:58 am - Thursday December 8, 2016

Beneficiile consumului de musetel

Musetelul e benefic in alinarea durerilor de cap si e o planta relaxanta naturala foarte cunoscuta pentru cei ce sufera de insomnie.

In multe cercuri musetelul e considerat a fi un ceai ce favorizeaza somnul datorita proprietatilor sale naturale, insufland moleseala. Musetelul ajuta si in tratarea bolilor digestive prin calmarea stomacului si a nervilor.

Ca multe ceaiuri si plante, musetelul trebuie consumat fara a adauga lapte, dar asta nu exclude adaugarea de miere, lamaie, tei, scortisoara, etc.

Amestecul de musetel cu menta administrat timp de 2 saptamani, 5 cesti pe zi va vor ajuta la eliminarea substantelor ce produc spasme musculare si inflamatii.

Adaugand cateva picaturi de ulei de musetel in apa pentru baie va vor elibera de tot stresul zilnic. Daca le adaugati in baia de dimineata, atunci asteptati-va sa fiti binedispus si energic toata ziua. Folosind un deodorant de camera cu aroma de musetel va adauga o ambianta placuta intregii case.

Musetelul e tonic, bitter, stimulator, aromat, analgezic, antispasmodic si medicament pentru stomac. E folosit in general pentru uz extern pentru a grabi vindecarea si a trata inflamatiile, iar cu uz intern pentru tratarea febrei, derajamente stomacale, anxietatea si insomnia.

Studiile clinice au aratat ca musetelul are un slab efect sedativ cand e administrat sub forma de ceai. Testele pe animale au demonstrat ca uleiul volatil de musetel, administrat pe cale orala iepurilor cu probleme la rinichi, au normalizat caracteristica uremica.

Musetelul e folositor si in reducerea inflamatiilor in cazul artritei. In plus, musetelul relaxeaza muschii incordati ai intestinelor.

Musetelul e, in general, considerat sigur si nontoxic. Efectele secundare sunt rare. Nu folositi tinctura sau ulei esential de musetel pe timpul sarcinii. Musetelul poate creste efectele anticoagulante. Nu trebuie luat impreuna cu medicamente sedative sau alcool.

Musetelul e o planta medicinala cu adevarat miraculoasa. Folositi-l cu grija si va va aduce numai beneficii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Plante medicinale
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
miere diabet
Diabetul si consumul de miere

1. Mierea poate fi consumata de o persoana ce sufera de diabet? 2. E mierea... mai mult »

Close