Sanatate

Beneficii ale consumului de drojdie de bere

Drojdia de bere contine aproape toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a functiona cat mai bine, fiind cunoscuta din vremea babilonienilor care aveau o zeita a berii si a drojdiei de bere.

Origine si compozitie drojdie de bere

Drojdia de bere are la baza o ciuperca unicelulara denumita stiintific Saccaromices cerevisiae, ce se foloseste la fabricarea berii. E foarte diferita, superioara calitativ drojdiei pentru fabricarea painii, dar de multe ori oamenii le confunda.

Forma inactiva a drojdia de bere are incorporate principii active foarte valoroase deoarece absoarbe vitaminele si nutrientii din hamei si orz, materii prime folosite in procesul de fabricare a berii.

Drojdia de bere contine proteine (52% din substanta uscata), de 10 ori mai multe decat faina alba, 17 vitamine si 14 minerale, putand fi folosita ca supliment nutritional, fiind usor asimilata de organism.

Are in compozitie chiar si acid nucleic cu rol decisiv in crearea de celule noi.

Efecte benefice ale consumului de drojdie de bere

Proteinele continute in drojdie sunt esentiale pentru sanatatea celulelor corpului. Ajuta la cresterea si repararea tesuturilor, muschilor, oaselor, pielii, cartilajelor. Joaca un rol important in productia de enzime si hormoni.

Drojdie e o sursa excelenta de crom, acesta fiind un antioxidant puternic, eliberand organismul de toxine si radicali liberi. In al doilea rand, acest mineral are rolul de a mentine nivelul normal de zahar in sange.

Cromul determina corpul sa foloseasca mai eficient insulina in scopul metabolizarii corespunzatoare a carbohidratilor, proteinelor si grasimilor. De aceea este util in prevenirea si tratarea diabetului.

Un alt mineral ce se gaseste din abundenta in drojdie este seleniul. Acesta este folosit de corp pentru a produce enzime antioxidante, enzime care previn degradarea celulelor.

Seleniul e de asemenea necesar pentru functionarea optima a sistemului imunitar si a tiroidei. Stimuleaza anticorpii si ajuta la cresterea fertilitatii, in special a barbatilor si protejeaza corpul impotriva metalelor grele.

Drojdie contine majoritatea vitaminelor B, mai putin vitamina B12. Aceste vitamine au rol important in multe din functiile organismului si anume in in transformarea grasimilor, proteinelor si carbohidratilor in energie.

In plus ajuta sistemul nervos si muschii gastrointestinali sa functioneze corespunzator. Vitaminele B actioneaza sinergetic si mentin sanatatea pielii, ochilor, parului, cavitatii bucale si ficatului.

Studiile releva faptul ca drojdia scade nivelul colesterolului rau si prin aceasta reduce si riscul bolilor cardiovasculare.

S-a demonstrat ca e utila si in tratarea insomniilor. Doua din vitaminele B continute, B3 si B6 produc serotonina care provoaca un somn odihnitor. Consumata inainte de masa, ea taie pofta de mancare, fiind foarte satioasa.

Boli ce pot fi tratate cu drojdie de bere

Drojdia e folosita cu succes in urmatoarele boli: enterite, colite, diaree, ciroza, diabet, furunculoza, acnee, seboree, scleroza in placi.

Intarind sistemul imunitar, ea e utila persoanelor suferind de cancer care fac tratament cu radiatii si chimioterapie. Ajuta in mod deosebit ficatul sa se refaca dupa crize, toxiinfectii sau consum de alcool.

Nu s-au constat efecte secundare la administrare, dar drojdia nu este indicata persoanelor cu candidoze sau celor care sufera de osteoporoza.

Consumul frecvent de drojdie are un efect energizant, regenerator, mentinand organismul tanar si in forma atat fizic cat si mental.

E disponibila la noi sub forma de tablete si se recomanda cure de 30 de zile, cu pauze de cel putin doua saptamani. Unele surse indica drojdia de bere si copiilor dar, intrucat nu exista studii pe termen lung este mai prudent sa nu se administreze acestora.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...