Sanatate

Beneficii ale ceaiului verde si negru. Pe care il alegem?

Care sunt diferentele dintre ceaiul verde si ceaiul negru in afara de culoare?

Ceaiul verde se obtine in doua feluri.

Metoda traditionala japoneza pregateste ceaiul verde prin expunerea frunzelor la abur. Metoda chinezeasca creeaza ceaiul prin gatire uscata in tigaie.

Pentru a impiedica procesul de oxidare, ceaiul e procesat in maximum doua zile dupa culegere si astfel planta ia acea culoare verde-pal.

Aerul fierbinte la care sunt expuse frunzele plantei face ca procesul de fermentare sa nu aiba loc.

Ceaiul negru e creat prin oxidarea completa a frunzelor inainte de a fi uscate.

Cand procesul de oxidare e complet, frunzele se incalzesc si sunt sortate in functie de calitate. Culoarea neagra a frunzelor e data de aceasta oxidare completa pe care o sufera planta.

Beneficiile ceaiul verde si ceaiului negru

Ceaiul verde si ceaiul negru, previn si trateaza multe afectiuni, avand o mare valoare medicala.

Ceaiul verde are mai multe beneficii decat ceaiul negru, iar aroma sa atat de delicata, poate cea mai delicata din toate ceaiurile, este extrem de apreciata.

Ceaiul verde contine foarte putina cofeina, fiind cel mai putin riscant ceai clasic in conditii de consum ridicat. Acest lucru il diferentiaza de ceaiul negru: continutul de cofeina. Cofeina e cea care face diferenta, de cele mai multe ori.

Ceaiul verde contine fluorina, iar riscul aparitiei cariilor scade dramatic cu aproximativ 50%.

Femeile vor fi incantate sa afle ca ceaiul verde blocheaza radicalii liberi, previne si combate cancerul de piele, atunci cand se consuma 4-5 cesti pe zi. Ceaiul verde e recomandat in cazuri de constipatie cronica, linisteste durerile de stomac si e foarte bun in timpul procesului de digestie.

Ceaiul verde reduce nivelul colesterolului si riscul pentru anumite tipuri de cancer cu 60%. Sistemul nostru imunitar e intarit de taninul din compozitia ceaiului. Alte substante active precum catechina, theanina si saponina ajuta la tratarea unor afectiuni ale prostatei si ajuta in mentinerea siluetei.

Cel mai observabil efect si cel mai dorit e inviorarea organismului, combaterea somnolentei, a oboselii. Ceaiul verde e cu adevarat o planta incredibila, de care trebuie sa profitam cat mai mult.

Ceaiurile negre au mai multa cofeina decat cele verzi, dar continutul e mult diferit fata de cel al cafelei.

E adevarat ca acest lucru il face mult mai popular. Efectele stimulatoare sunt mult mai evidente. Cu toate acestea, ceaiul negru e un foarte bun protector al organismului impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Cei care au o tensiune mica, sunt hipotensivi, ar trebui sa bea acest ceai, caci e un foarte bun stimulator cardiac.

Excelent in problemele digestive, ceaiul negru trebuie sa fie extrem de iubit de catre femei: fiind un emulsificator pentru grasimi, ajuta foarte mult in reglarea greutatii corporale. Ceaiul negru are o actiune diuretica si alaturi de cel verde e extrem de apreciat in aceste cazuri.

Atat ceaiul verde, cat si ceaiul negru este bogat in vitamine si saruri minerale. Printre acestea, cea mai importanta e vitamina C.

Consumand zilnic de 2 – 3 cesti, se asigura un aport important de vitamine ca B1, B2, B6, acid folic. Inlocuiti cafeaua cu un ceai verde sau unul negru. Ambele sunt mult mai sanatoase, iar organismul dvs. poate profita de avantajele acestora.

Share this Story
  • Sanatate

    Beneficii ale ceaiului verde si negru. Pe care il alegem?

    Care sunt diferentele dintre ceaiul verde si ceaiul negru in afara de culoare? Ceaiul verde se obtine in doua feluri. Metoda ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...