Frumusete

Beneficii ale argilei pentru frumusetea ta!

Argila e un pamant plin de sanatate bogata in saruri minerale. Recunoscuta pentru proprietatile sale antiseptice si purificatoare, argila e o binefacere pentru organism atat intern, dar si extern.

Argila e de la natura plina de diverse saruri minerale asimilabile: siliciu, aluminiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sodium, potasiu, cupru, zinc, selenium, cobalt, mangan.

Argila e in acelasi timp antiinflamatorie si cicatrizanta, antiseptica si dezinfectanta.

Utilizarea externa e cunoscuta pentru actiunea sa asupra pielii si articulatiilor. Intern, e folosita mai ales pentru stomac si tractul intestinal.

Fiecarui tip de piele ii e benefica o alta argila.

Sunt mai multe tipuri de argila: argila alba care favorizeaza eliminarea toxinelor e foarte buna pentru pielea uscata; argila roz, bogata in oligo-elemente, este perfecta pentru pielea sensibila; argila rosie ce amelioreaza circulatia sanguina e excelenta pentru pielea normala; si cea mai performanta, argila verde ce regleaza excesul de sebum convine cel mai mult pielii grase.

Usor de folosit, argila pudra constituie o baza pentru mastile de frumusete facute in casa.

Masca hidratanta pentru pielea uscata: o lingura de argila pudra, una de suc de lamaie, un galbenus de ou, 2 linguri de branza proaspata. Aplicati masca pe fata si lasati sa actioneze 20 de minute. Curatati cu o lotiune tonica.

Masca purificatoare pentru pielea grasa: o lingura de argila, 3 linguri de miere de salcam, un castravete curatat si strivit. Aplicati masca pe fata si lasati sa actioneze 20 de minute. Curatati cu apa plata cu lamaie.

Masca calmanta “dupa plaja”: o lingura de argila, 3 linguri de miere lichida, 2 linguri de iaurt natural. Aplicati masca pe fata si lasati sa actioneze 20 de minute. Curatati cu apa proaspata.

Share this Story
  • Frumusete

    Beneficii ale argilei pentru frumusetea ta!

    Argila e un pamant plin de sanatate bogata in saruri minerale. Recunoscuta pentru proprietatile sale antiseptice si purificatoare, argila e o ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Frumusete

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...