Mama & Copilul

Bebelusul si alergia la lapte

Semnele de alergie la lapte sunt, in general, evidente la copii, de aceea e nevoie sa acorzi o atentie sporita bebelusului, in cazul in care sesizezi aparitia si persistenta urmatoarelor simptome:

– varsaturi frecvente, ce nu se incadreaza in aria unor regurgitari normale, specifice meselor;

– iritatii ale pielii (eczemele);

– diareea, cae, in cazul in care persista, poate conduce la scadere in greutate, lipsa de energie, deshidratare, lipsa poftei de mancare;

– stare de iritare si nervozitate, caracterizata prin plans continuu, necontrolat, printr-o permanenta agitatie ce atrage dupa sine o dereglare a programului de somn;

– gaze intestinale;

– probleme la nivelul sistemului respirator, constand in mucozitate abundenta la nivelul nasului, dificultati in a respira, zgomote dizarmonice la nivelul pieptului in timpul procesului de respiratie.

Cum tratezi alergia la lapte a bebelusului?

Tratamentul alergiei la lapte a bebelusului tau poate constitui un proces complex si de durata. Daca se constata ca micutul are alergie la laptele matern, e necesar sa elimini din dieta ta proteinele din lapte, in cazul in care alaptezi.

Daca bebelusul tau are alergie si la laptele praf obisnuit, poti opta pentru un lapte praf cu aminoacizi, dar asta stabilesti impreuna cu pediatrul tau.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...