Mama & Copilul

Bataturile si calusurile

Bataturile si calusurile sunt arii de hiperkeratoza sau ingrosare excesiva a pielii.

Pielea se ingroasa si se intareste. Calusurile se formeaza cel mai des pe talpi si, uneori, pe maini sau pe genunchi. Bataturile sunt mici formatiuni de piele care cresc e pielea dintre degetele de la picioare.

Pot fi moi sau tari. Daca se formeaza intre degete , umezeala dintre degete le tine moi; bataturile  care se formeaza deasupra degetelor, sunt de obicei tari.

Daca aveti un deget in “ciocan” sau in “carlig”, puteti face o forma de calus severa numit keratoza plantara netratabila. Acest calus se formeaza ca urmare a unui dezechilibru al greutatii suportate, cu o presiune foarte mare care apasa pe o zona a piciorului mai mult decat pe alta.

Aceste excrescente pot provoca infmalatii si durere. In special bataturile pot fi dureroase la apasare. Atat bataturile cat si calusurile se formeaza ca raspuns la frecare sau presiunea constanta din cauza pantofilor sau a unor actiuni repetate. Alti factori care le pot face sa se dezvolte sunt infectiile de tip stafilococcus si dezechilibrul acid/alcalin din organism.

Plante: aplicati alternativ extract de gentiana fara alcool si ulei de arbore de ceai, ca sa eliminati infectia si sa grabiti vindecarea.

Recomandari:

– consumati legume proaspete si sucuri timp de trei zile ca sa ajutati la echilibrul acid/alcalin in sistem.

– evitati alimentele prajite, carnea, cafeina, zaharul si alimentele procesate.

– pentru tratarea bataturilor si a calusurilor, inmuiati pielea intarita, adaugand 2 linguri de sapun lichid sau detergent de vase la 4 litri de apa calda. Tineti piciorul in acest amestec timp de 15 minute.

Apoi stergeti bine piciorul cu un prosop moale si frecati zona afectata cu cateva picaturi de vitamina E uleioasa.

Apoi, folosind o piatra ponce sau o pila speciala pentru calozitati, piliti usor, de jos in sus, batatura sau calusul. Curatati zona cu sapun moale si apa, folositi un tifon sau vata si aplicati pe zona un emolient. Faceti asta de doua ori pe zi. Dupa tratament , incaltati sosete de bumbac. Este eficient numai daca nu este prea tare calusul.

– pentru bataturile dintre degete, tamponati cu vitamina E si acoepriti cu o bucata de bumbac sau de vata. Asigurati-va ca este bumbac suta la suta si nu vata cosmetica sintetica. Incaltati ciorapi de bumbac pe care sa ii scoateti noaptea. Uleiul de vitamina E amestecat cu usturoi pisat inmoaie bataturile si calusurile.

– nu folositi instrumente ascutite ca sa taiati zona intarita, pentru ca se poate infecta.

– purtati pantofi de marime potrivita.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Bataturile si calusurile

    Bataturile si calusurile sunt arii de hiperkeratoza sau ingrosare excesiva a pielii. Pielea se ingroasa si se intareste. Calusurile se formeaza ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...