Frumusete

Au devenit operatiile estetice o obsesie?

Operatiile de ridicare a sprancenelor sau a pleoapelor, dar si cele cu toxina botulinica pentru eliminarea ridurilor sunt printre cele mai solicitate metode la care apeleaza femeile.

Toate aceste proceduri, dar si altele, precum implantul cu silicon, nu fac decat sa arate neincrederea de sine si refuzul de a accepta faptul ca imbatranesc, sunt de parere psihologii.

Ridurile si pielea fara elasticitate, preocupari majore.

Cele mai solicitate interventii estetice pentru intinerire la care apeleaza romancele sunt procedurile cu toxina botulinica pentru estomparea ridurilor, tratamentele cu laser, cu lumina intens pulsata si dermabraziunea.

La fel de cerute sunt si operatiile de ridicare a sprancenelor si a pleoapelor. Imbatranirea nu afecteaza doar calitatea pielii, ci si grosimea si asezarea pachetelor adipoase, tonusul muscular, calitatea vascularizatiei din zona, cat si aspectul suportului osos.

Pielea se pateaza, se rideaza, se lasa, iar grasimea aluneca spre zona barbiei. In plus, oasele fetei isi modifica dimensiunea, fapt dovedit prin studii recente la tomograf. Prin urmare, corectia unei singure structuri aduce o ameliorare pasagera. Procedurile cele mai bune sunt cele care refac fata subtil si natural, fara stridenta.

Fiecare etapa din viata trebuie acceptata asa cum este.

Persoanele obsedate de faptul ca imbatranesc nu au suficienta incredere in ele, sunt de parere psihologii. Multe persoane au astazi obsesia de a parea mai tinere. Cu aceasta problema se confrunta in special femeile, care apeleaza la operatii estetice.

Fiecare etapa din viata este frumoasa si trebuie sa o acceptam asa cum este. Asta nu inseamna ca le impiedica cineva sa fie ingrijite, sa poarte haine viu colorate, sa adopte o frizura indrazneata.

Nu trebuie sa confundati dorinta de a arata bine cu cea de a fi mereu tanara. Prima se refera la o dorinta narcisista, normala, de a ne placea noi insine, dar si de a fi placute de cei din jur, si se poate satisface prin metode reversibile, precum fardarea. Cand dorinta de a arata bine dispare, de multe ori este semnul unei depresii.

Pe de alta parte, dorinta de a fi vesnic tanara se implineste prin metode care agreseaza pielea. O femeie de 50 de ani care vrea sa arate ca la 20 ar trebui sa se intrebe ce s-a intamplat in cei 30 de ani de vrea sa-i nege.

La randul lor, medicii dermatologi sustin ca femeile care fac prea multe operatii estetice risca sa aiba un aspect artificial.

Excesele si manoperele nereusite duc la aparitia efectelor secundare. De vina sunt si pacientii dependenti de astfel de interventii, dar si medicii care nu stiu sa refuze ori cei care, neavand experienta, produc greseli terapeutice.

Psihologii sustin ca persoanele obsedate de tinerete ar trebui sa se gandeasca de ce este problema lor atat de importanta si la ce anume le foloseste o operatie estetica. Un alibi au persoanele cu o meserie ce necesita un aspect tanar, spun psihologii.

O femeie de 50 de ani care vrea sa arate ca la 20 ar trebui sa se intrebe ce s-a intamplat in cei 30 de ani de vrea sa-i nege.

Share this Story
  • Frumusete

    Au devenit operatiile estetice o obsesie?

    Operatiile de ridicare a sprancenelor sau a pleoapelor, dar si cele cu toxina botulinica pentru eliminarea ridurilor sunt printre cele mai ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Frumusete

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...