Atentie la toxiinfectiile alimentare

Alimentele contin in mod natural cantitati mici de bacterii.Cand alimentele sunt manipulate defectuos, gatite insuficient sau depozitate inadecvat, bacteriile se pot multiplica pana pana la un numar suficient de mare pentru a cauza boala.

Parazitii, virusurile si substantele chimice pot si ele contamina hrana, dar intoxicatia alimentara de asemenea cauze este mai putin obisnuita.

Daca mananci alimente contaminate, faptul ca te vei imbolnavi sau nu, depinde de organism, timpul de expunere, de varsta si sanatate.

Pe masura inaintarii in varsta, celulele sistemului imun incep sa nu mai raspunda atat de repede si eficient la agenti infectiosi.

Copiii mai mici au un risc crescut de imbolnavire deoarece sistemul lor imun nu este suficient de dezvoltat.

Toxiinfectia alimentara poate produce suferinte multiple. In intervalul 1-6 ore de la consumul de alimente sau apa contaminata, ai probabil un tip obisnuit de toxiinfectie alimentara. Simptomele sunt reprezentate de greturi, varsaturi, diaree sau dureri de stomac.

Primele masuri de ingrijire le poti lua chiar tu.

Odihneste-te si bea multe lichide.

Nu lua medicamente impotriva diareei pentru ca acestea pot incetini eliminarea bacteriilor si toxinelor din organism.

Afectiunile usoare si medii se rezolva frecvent de la sine, in interval de 12 ore.

In cazuri grave este nevoie de asistenta medicala.

Daca simptomele dureaza mai mult de 12 ore sau au un caracter grav sau apartii uneia dintre grupurile de risc prezentate mai sus, consulta medicul de urgenta.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Produsele naturiste Calivita

 Compania Calivita are ca obiect de activitate producerea ...