Mama & Copilul

Atena mandria grecilor

Interesant si exasperant, lumesc si atat de fierbinte, Atena este un oras care ataca simturile si trezeste spiritul cum doar laganele civilizatiei occidentale pot.

Patria zeilor si zeitelor si a celor mai mari filozofi ai lumii, dar si a unro sportivi de seama, Atena are, de asemenea temple antice iconice cum sunt Acropolele si Pantheonul precum si parcuri si plaje de o frumusete inimaginabila.

Dar deasupra tuturor acestor minuni, spiritul de petrecere al atenienilor este binecunoscut avand o rezisteta olimpica ce ii duce pana in zorii zile.

Ce trebuie sa vezi in Atena

In timp ce va grabiti sa vedeti Acropolele, acordati-va putin timp pentru a merge pe plajele din imprejurimi. Nu o sa regretati.

Vizitati piata Agora, unde Socrate a tinut discursurile publice si unde s-a nascut democratia. La amiaza, pentru a va feri de galdura vizitati Gradinile Nationale.

 Pentru a face cumparaturi veti fi intampinati la tot pasul de diferite magazine si piete, unele extrem de frumoase si originale altele mai kitch, toate insa facnd parte din peisajul atenian.

 Viata de noapte si divertismentul in Atena

Zorba dansatorul, Eros iubaretul, Dionysos zeul vinului – Atena iti sugereaza deja ca este un templu al petrecerilor. Optati pentru Kolonaki daca vreti un lounge-bar sau pentru Gazi daca doriti un sound alternativ.

Vara inseamna plaja si cocktailuri la atenieni asa ca pe malul mari cautati dansul in Glyfada si Voula.

Restaurante si masa

Fie ca e vorba de bucataria mediteraneana de la Spondi (restaurant cu stea Michelin) sau un suflaki rapid, mancarea buna este la tot pasul in Atena.

Seara iluminarea Acropolelor iti fura privirea daca ai optat pentru un meniu in Plaka si Monastiraki, unde tavernele te imbie cu suflaki si musaca traditionala.

Oriunde ai merge in Atena spiritul optimist al grecilor te va cuprinde si vei petrece clipe de neuitat.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Atena mandria grecilor

    Interesant si exasperant, lumesc si atat de fierbinte, Atena este un oras care ataca simturile si trezeste spiritul cum doar laganele ...
Load More Related Articles
Load More By Andreea Popescu
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Coloana Infinitului, Targu Jiu

In anul 1934, sculptorul Constantin Brancusi a fost ...