Mama & Copilul

Aspirina poate fi de ajutor in afectiunile inimii

Pacientii care sufera de afectiuni cardiace sunt indemnati de specialisti sa ia aspirina, arata un studiu realizat recent.

Rezultatele cercetarii, publicate în Jurnalul Medical Britanic, au aratat faptul ca persoanele cardiace ce nu obisnuiesc sa ia aspirina sunt cu aproximativ 66% mai predispuse unui atac de cord. ,,Unul dintre cele mai ieftine, dar si nelipsite din trusa de medicamente a fiecaruia dintre noi, aspirina poate proteja impotriva unui eventual infarct.

Iar daca ai suferit deja un atac de cord, aspirina te poate proteja de un altul, astfel fiind afectata si mai mult inima”, a spus Ellen Mason, cercetator in cadrul ,,British Heart Foundation”. In cazul persoanelor cu afectiuni cardiace, dozele mici de aspirina pot impiedica formarea cheagurilor de sange, care pot duce la infarct.

Cercetarea a fost efectuata pe aproximativ 40.000 de pacienti din Marea Britanie, carora le-au fost prescrise tratamente cu aspirina de catre medic. Pe parcursul unui an de tratament, la 1.000 de pacienti au existat doar patru cazuri de atac de cord.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...