4:07 am - Saturday December 10, 2016

Aspirina poate fi de ajutor in afectiunile inimii

Pacientii care sufera de afectiuni cardiace sunt indemnati de specialisti sa ia aspirina, arata un studiu realizat recent.

Rezultatele cercetarii, publicate în Jurnalul Medical Britanic, au aratat faptul ca persoanele cardiace ce nu obisnuiesc sa ia aspirina sunt cu aproximativ 66% mai predispuse unui atac de cord. ,,Unul dintre cele mai ieftine, dar si nelipsite din trusa de medicamente a fiecaruia dintre noi, aspirina poate proteja impotriva unui eventual infarct.

Iar daca ai suferit deja un atac de cord, aspirina te poate proteja de un altul, astfel fiind afectata si mai mult inima”, a spus Ellen Mason, cercetator in cadrul ,,British Heart Foundation”. In cazul persoanelor cu afectiuni cardiace, dozele mici de aspirina pot impiedica formarea cheagurilor de sange, care pot duce la infarct.

Cercetarea a fost efectuata pe aproximativ 40.000 de pacienti din Marea Britanie, carora le-au fost prescrise tratamente cu aspirina de catre medic. Pe parcursul unui an de tratament, la 1.000 de pacienti au existat doar patru cazuri de atac de cord.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Tratamente si remedii
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Incetiniti uzura
Incetiniti uzura

Imbatranim chiar de cand ne nastem, dar pe bucati, pe piese distincte. Organele nu se... mai mult »

Close