Mama & Copilul

Ardeii in alimentatia copilului

Ardeii din alimentatia bebelusului sunt ardeii verzi dulci sau ardeii rosii dulci, si nu ardeii iuti!

Apropo, toti ardeii sunt verzi la inceput si, ulterior cand se coc, se fac de o alta culoare. Ardeii sunt o sursa buna de vitamina C, o substanta nutritiva instabila. Cel mai bine e ca bebelusul sa ii serveasca cruzi, facuti piure sau taiati cubulete, deoarece prin gatire se pierde vitamina respectiva.

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 10 luni pentru ardei dulci rasi marunt.

Echivalente: 1 gogosar mare = 1 cana de gogosar tocat.

Cum se aleg? Alegeti ardeii tari, cu un colorit viu, care sunt grei pentru marimea lor. Cautati sa aiba coaja groasa, neteda si lucioasa. Cumparati doar ardeii cu tulpina inca atasata. Incercati sa gasiti ardei fara stratul acela de ceara, care accelereaza dezvoltarea bacteriana din interiorul ardeiului.

Evitati ardeii moi, flescaiti, incretiti, crapati sau patati ori pe cei cu pereti subtiri subrezi.

Cum se pastreaza? Nu tineti  ardeii la temperatura camerei. Puneti-i imediat la frigider, intr-o punga de plastic sau in compartimentul special de legume, intr-o punga de plastic. Pastrati-i maxim 5 zile. Inveliti ardeii taiati in folie de plastic si tineti-i la frigider maxim 2 zile.

Cum se pregatesc? Spalati-i si indepartati tulpina. Taiati-i pe lungime si indepartati semintele, membranele si maduva. Daca taiati cu grija, semintele si maduva vor iesi dintr-o bucata. Faceti-i piure pentru bebelusii mici sau taiati-i cubulete pentru ce mai mari.

Cum se congeleaza? Nu e nevoie sa opariti ardeii, taiati-i bucatele sau feliati-i inainte sa-i congelati. Faceti piure ardeii cruzi si congelati-i prin metoda cubuletelor, feliati sau taiati si congelati cubuletele punandu-le in pungi imbricate. Congelati ardeii pana la 6 luni.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ardeii in alimentatia copilului

    Ardeii din alimentatia bebelusului sunt ardeii verzi dulci sau ardeii rosii dulci, si nu ardeii iuti! Apropo, toti ardeii sunt verzi ...
  • Slabire & Fit

    3 sucuri naturale din legume si fructe

    1. Suc cu sfecla rosie, mere si morcovi. O bautura cu proprietati anticancerigene. Merele protejeaza stomacul de bacteriile daunatoare si plamanii ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...