Mama & Copilul

Aperitivele micute pentru bebelusi

Aperitivele pentru bebelusi sunt cele pe care acestia le pot lua si consuma ca atare.

Puneti-le in fata bebelusului direct pe tavita scaunului sau inalt, pe masa unde il hraniti sau pe o farfurie incasabila.

Mai intai pentru exersare, apoi pentru nutritie

La inceput, aperitivele sunt menite sa ii ajute pe bebelusi sa manance singuri, sa dezvolte dexteritatea mainilor si sa capete mai mult control asupra muschilor necesari masticatiei.

De asemenea, exersarea mancarii aperitivelor incurajeaza aptitudini necesare mai tarziu pentru ca bebelusii sa se hraneasca singuri cu lingurita. Este posibil sa asteptati pana cand bebelusul implineste 9 sau 10 luni pentru ca acesta sa reuseasca sa duca la gura o cantitate suficienta de aperitive.

Cand se dezvolta aceste abilitati, aperitivele devin o parte nutritionala importanta a regimului alimentar al bebelusului. Pana atunci, bebelusul va prelua cea mai mare parte a mancarii din hranitul cu lingurita.

Unghiul de varsta de sase luni, bebelusul ridica obiecte mici folosindu-si podul palmei, intr-o miscare inclinata.Pentru ca nu are inca priceperea sa ridice bucatele mici de mancare, primele aperitive trebuie sa fie bucati mai marisoare de mancare, cum ar fi biscuitei de ros, felii de paine, paine prajita, felii mai groase de fructe moi sau  de legume gatite pana cand se inmoaie, covrigei intregi, clatite etc.

Apucatul cu palmele

La aproximativ 5 luni se dezvolta apucatul cu palmele. Aperitivele sunt trase cu degetele langa palma, degetul mare nu este folosit si iese in afara independent.

Pe la aproximativ 7 luni degetul mare devine inoperabil, iar aperitivele vor fi tinute langa palma atat cu degetele, cat si cu detetul mare. La aproximativ 8-9 luni, nu se mai foloseste de palma si de degete, ci incepe sa tina mancarea cu varful degetelor.

Apucatul in cleste

Incepand intre 8 si 10 luni, bebelusul incepe sa isi foloseasca indexul, inelarul si degetul mic in miscari opuse degetului mare, pentru a apuca obiecte.

Aceasta apucare bruta in cleste se transforma in cele din urma, intr-o apucare fina in cleste, cand indexul si degetul mare se intalnesc in mod delicat pentru a ridica obiecte mici.

Aceasta apucare fina in cleste, care se dezvolta, in cele din urma, la aproximativ 12 luni, permite bebelusului sa capete indemanarea atunci cand se hraneste singur cu bucatele de mancare.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...