Apa pentru bebelus

Apa este importanta pentru buna functionare a rinichilor

Cand incepeti sa introduceti alimente solide, trebuie sa ii dati bebelusului putina apa dupa si intre mese.

Apa va ajuta rinichii sa dilueze toxinele mai concentrate din hrana solida.

Necesarul de apa variaza in functie de bebelus. Puteti incepe prin a-i da cate o ligurita de apa dupa masa si inainte de restul de portie de san sau de biberon.

Cresteti treptat cantitatea de apa pana ce bea maximum 120-180 ml de apa pe zi.

Mentineti aceasta cantitate maxima pana cand bebelusul implineste un an, pentru a va asigura ca, desi acesta bea si alte lichide, cantitatea de lapte consumat ramane aceeasi.

Pe langa faptul ca ajuta rinichii, apa ii este necesara organismului bebelusului pentru a o inlocui pe aceea care se pierde prin urina, scaun, transpiratie si respiratie. El se hidrateaza din lapte, apa suc si mancare. Trebuie sa va asigurati ca bebelusul consuma suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea, mai ales in zilele toride.

Cereti sfatul pediatrului in legatura cu cantitatea de apa pe care trebuie sa o bea bebelusul.

A ingera suficiente lichide este la fel de important pentru bebelus ca pentru un adult, poate fi si mai important, deoarece proportia de apa din organismul unui bebelus este mai mare decat cea a adultilor. Daca pentru adulti este necesara o cantitate zilnica de apa egala cu 2-3% din masa lor corporala, un bebelus are nevoie de aporximativ 15%.

Apa de robinet

Este posibil ca apa de la robinet sa intruneasca toate calitatile necesare pentru a fi sigura pentru bebelus.

Intrebati-va pediatrul, care ar trebui sa cunoasca furnizorii dvs locali de apa potabila. Daca un test determina ca exista o problema cu apa de la robinetul dvs, cautati o autoritate certificata de testare a apei si solicitati o testare.

Nu folositi nociodata apa de la robinet pentru o perioada lunga de timp, deoarece poate contine metale grele  depuse in urma lucrarilor de instalatie de apa si canal.

Nu folositi niciodata apa fierbinte de la robinet pentru baut sau gatit. Caldura determina plumbul si celelalte metale grele de pe tevi sa se dizolve in apa. Daca aveti nevoie de apa calduta/fierbine, luati apa rece si incalziti-o pe aragaz sau in cuptorul cu microunde.

Nu exista standarde pentru apa imbuteliata

Cand cumparati apa imbuteliata, este foarte posibil sa irositi banii. Majoritatea apelor imbuteliate nu sunt deloc nici minerale, nici naturale, in realitate ele nu sunt nimic altceva decat apa de la robinet procesata sau apa de fantana.

Apa adevarata este cea pe a carei eticheta scrie “proaspata de izvor” sau “pura de izvor”. Unele ape imbuteliate au sodiu adaugat si pot contine chiar mai multe bacterii decat apa dvs. de la robinet, ba chiar si plumb!

Apa bebelusului trebuie sa fie fiarta si racita

Apa pe care i-o dati bebelusului trebuie fiarta, pentru a distruge toate bacteriile. Fierbeti apa 5-10 minute, raciti-o si depozitati-o la frigider intr-un recipient steril.

Desigur, asigurati-va ca este la temperatura camerei inainte de a o da bebelusului. Nu o tineti la temperatura camerei mai mult de cateva minute. Lasati-o la frigider cel mult 2 zile, apoi arunctati-o.

Cereti sfatul pediatrului in legatura cu momentul cand nu mai este necesar sa fierbeti apa.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...