Mama & Copilul

Ananasul pentru bebelusi

Ananasii sunt distractivi! De asemenea, contin o cantitate mare de vitamina C si mangan.

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 9 luni.

Echivalente: 1 ananas mediu= aproximativ 1,75 kg= 3 cani de ananas curatat si taiat cubulete.

Sezon: se gaseste pe tot parcursul anului; perioada de varf este martie-iulie.

Cum se aleg? Alegeti cei mai mari ananasi posibil, deoarece veti obtine mai multa pulpa. Dar trebuie alesi doar acei ananasi care sunt grosi, tari, luciosi, si viu colorati. Nu cumparati ananasi care au o culoare verde-galbuie stearsa, deoarece s-ar putea sa nu se coaca. Tepii ar trebui sa arate proaspat si verzi. Este important ca fructul sa aiba un miros dulce, puternic, un miros acrisor sau fermentat inseamna ca e prea copt.

Petele moi sau inchise ori loviturile sunt semne de deteriorare, care vor afecta rapid si fructul. Samburii si ochii (solzii) ananasului ar trebui sa fie plati, luciosi si usor separati. Evitati ananasii ai caror ochi sunt fie tuguiati, fie “cufundati in orbita”.

Cum se coc? Lasati ananasul la temperatura camerei timp de 2 zile, ca sa fie mai moale si mai zemos. Cand va fi gata de consumat, tepii se vor desprinde usor. Ananasii maturi, necopti sunt verzi, apoi se fac galbeni, portocalii si devin mai moi si mai zemosi pe masura ce se coc. Un ananas copt va suna plin, nu gol, daca il bateti usor cu degetul.

Cum se pastreaza? Pastrati ananasii intregi la frigider, intr-o punga de plastic, timp de maximum 5 zile. Ananasii taiati tin mai mult decat cei intregi,

Cum se pregatesc? Taiati-l pe verticala, in sferturi. Folositi un cutit, de preferat curbat pentru a taia cotorul fiecarui sfert. Taiati pulpa comestibila de pe coaja. Faceti pulpa piure sau taiati-o cubulete. Dintr-un ananas mediu se pot obtine aproximativ 3 cani de pulpa taiata cubulete.

Daca vreti sa folositi doar o parte dintr-un ananas, feliati-l in intregime, incepand cu partea de jos si curatati fiecare rondela de ananas separat. Acoperiti-i foarte bine capatul taiat inainte sa-l puneti la frigider.

Cum se congeleaza? Congelati piureul din ananas proaspat folosind metoda cubuletelor sau congelati bucatile de ananas taiate cuburi in sucul lor propriu.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ananasul pentru bebelusi

    Ananasii sunt distractivi! De asemenea, contin o cantitate mare de vitamina C si mangan. Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 9 ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...