Mama & Copilul

Alimentatia bebelusului la 7 luni

Introduceti aceste alimente in dieta bebelusului de 7 luni: tofu, branza de vaci, cereale mixte preparate in casa, galbenus de ou bine fiert, sparanghel, morcov, fasole  verde, mazare, dovlecel, cartofi albi, piersici, mere, caise, struguri, papaya, pere, piersici, prune uscate.

In lista de mai sus se afla mai mult de 10 alimente noi pe care puteti sa le introduceti in dieta bebelusului de 7 luni.

Pus si simplu nu sunt suficiente zile in luna pentru a le introduce pe toate, deoarece trebuie sa asteptati cel putin 4 zile inainte de fiecare aliment nou.

Expertii nu au ajuns la un consens cu privire la varsta de introducere a alimentelor. Unii recomanda sa asteptati pana ce bebelusul implineste  8 luni inainte de a introduce galbenusul de ou si branza de vaci, deci poate ca ar fi mai bine sa le introduceti pe acestea la sfarsitul lunii si sa va concentrati pe introducerea noilor legume.

Retineti ca albusul oualor nu trebuie introdus decat dupa ce bebelusul implineste un an, deoarece este un alergen comun. Indiferent daca va hraniti bebelusul cu galbenusuri fierte tari, amestecate cu piure sau cu bucatele de omleta de galbenusuri pe post de aperitiv, aveti grija sa gatiti bine galbenusul, pentru a distruge orice bacterie de salmonela.

Tofu este un aliment excelent pentru bebelusii de 7 luni sau mai mari. Tofu este un produs asemanator cu branza preparata din soia.

Tofu pasat poate fi amestecat cu legumele sau cu fructele bebelusului. Alta posibilitate ar fi sa il adaugati la cerealele integrale preparate in casa pentru o masa cu un necesar complet de proteine pentru micut.

La 7 luni, bebelusul este pregatit sa consume cereale amestecate cu fructe sau legume. Incercati super piureul din orez brun cu banane pasate sau piureul din mei cu mici cuburi de cartofi dulci, sau pur si simplu orice alta combinatie.

La 7 luni, introduceti sucurile de fructe moi diluate si pasteurizate

Bebelusul de 7 luni nu se va simti probabil confortabil atunci cand va veni vremea sa bea din cana, deci umpleti-o cu o cantitate mica de apa sau suc diluat, pentru a reduce la minimum murdaria.

Consistenta hranei pentru bebelusii de 7 luni

Hrana bebelusului trebuie pasata in continuare, pana capata o consistenta moale, chiar daca poate fi usor mai groasa acum decat atunci cand bebelusul a inceput sa consume hrana solida. Pasati hrana bebelusului pana obtineti consistenta unei creme groase.

Exemplu de meniu zilnic pentru bebelusii de 7 luni:

La trezire: alaptat/biberon

Dimineata: doua sau trei portii de mancare si alaptat/biberon.

Pranz: doua sau trei portii de mancare si alaptat/biberon.

Dupa-amiaza: una sau doua portii de mancare si alaptat/biberon.

Seara: una sau doua portii de mancare si alaptat/biberon.

Inainte de culcare: alaptat sau o sticluta cu apa fiarta si racita.

Plus apa inainte si dupa masa. Dati-i 120 ml de suc de fructe diluat, o data pe zi.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...