Mama & Copilul

Alimentatia bebelusului cu biberonul

Cel mai bine e sa alaptezi copilul. Daca insa e nevoie sa apelezi la formula, iata cateva sfaturi ce ar trebui luate in considerare:

Daca ii dai bebelusului formula, intervalul intre mese poate creste, fiindca, in timp ce laptele matern asigura elemente nutritive in functie de alimentatia si starea de sanatate a mamei, formulele sunt produse astfel incat sa acopere nevoile nutritionale ale bebelusului.

De asemenea macar in primul an e nevoie de sterilizarea biberoanelor si a arsenalului pentru masa.

Asaza-te confortabil si pozitioneaza bebelusul astfel incat fata sa-i fie la nivelul sanului tau si sa va puteti privi. Daca e nevoie, pune o perna sub capul bebelusului.

Tine biberonul astfel incat tetina sa fie tot timpul plina, astfel previi aparitia colicilor. Nu indesa biberonul in gura bebelusului; daca se scurge prea mult lapte, se poate sufoca/ineca.

La jumatatea biberonului, poti face o mica pauza pentru eructare. Nou-nascutul se pune pe burta pe un plan tare (masa de infasat, de exemplu), in timp ce bebelusii putin mai mari pot fi tinuti cu capul de umarul tau, cu stomacul lipit de al tau.

Lasa-l sa manance cat vrea. Daca bebelusul incepe sa se foiasca sau sa se uite aiurea prin camera, sunt semne ca e satul. Nu-l forta! Nu te gandi sa faci economie cu masa celui mic.

Ai grija la calitatea apei pe care o folosesti pentru formula

Prepararea formulei se poate face cu apa de la robinet, fiarta si racita, sau cu apa plata imbuteliata.

Cum apa imbuteliata este foarte saraca in fluor, important pentru sanatatea dintilor, intreaba-ti pediatrul daca se impune o suplimentare de fluor, sub forma de picaturi.

Daca fierbi apa, nu o lasa mult timp pe foc, creste prea tare concentratia de saruri si minerale.

Citeste cu atentie instructiunile de preparare a formulei: prea diluata, nu-l hraneste, prea concentrata, il deshidrateaza. Formula se poate servi rece, la temperatura camerei sau calduta.

Testeaza sa nu fie fierbinte lasand sa-ti picure cativa stropi pe incheietura mainii.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...