Mama & Copilul

Afine si capsuni pentru micutul tau

Daca are peste 3 ani, copilul poate consuma afine direct cu mana. Nu le dati afine intregi bebelusilor mai mici, se pot ineca cu ele. Faceti-le piure sau pasati-le pentru bebelusi de la 9 luni la un an si asigurati-va ca nu raman pielite mari. Afinele s-ar putea sa-l ajute pe copilul dvs cand are diaree.

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin: 9-12 luni pentru afine sau capsuni crude pasate. Trei ani sau mai mult pentru afine intregi, cu care s-ar putea ineca. Afinele provoaca adesea alergii si s-ar putea ca pediatrul sa va spuna sa asteptati pana cand copilul face un an inainte sa le introduceti in alimentatia lui.

Cum se aleg afinele?

Alegeti-le pe cele tari si grase, uscate, dar nu zbarcite sau deteriorate. Evitati-le pe cele deschise la culoare, pe cele verzi sau pe cele rosiatice. O culoare albastru inchis, cu un luciu metalic indica o aroma buna. Nu cumparati afine apoase, moi sau strivite, caci sunt prea coapte.

Cum se aleg capsunile?

Alegeti capsunile ferme, grase, lucioase, care par zemoase, cu miros dulce de un rosu aprins. Frunzulitele ar trebui sa fie inca atasate si proaspete. Evitati capsunile mai verzi sau cu zone mari decolorate, zbarcite, deteriorate.

Cum se curata si cum se pastreaza bacele?

Afinele, capsunile si alte bace se strivesc foarte usor, asa ca trebuie sa le manevrati usor. Indepartati-le imediat pe cele putrezite, mucegaite sau lovite, pentru ca stricaciunea lor sa nu se transmita. Cel mai bin este sa le puneti intr-o strecuratoare sau intr-o sita mai mare si sa le inmuiati in apa sau sa le treceti printr-un jet usor de apa.

Nu le lasati sa stea in apa, pentru ca tot sucul natural va fi inlocuit de apa, pri nosmoza. Lasati-le sa se usuce putin, apoi puneti-le inapoi in recipientul in care au fost la inceput, de obicei un cosulet de plastic perforat.

In timp ce afinele vor tine o saptamana sau chiar doua, capsunile s-ar putea sa mucegaiasca intr-o zi sau doua.

Cum se congeleaza bacele? Alegeti bacele, spalati-le si congelati-le intr-o punga de congelator de plastic sau intr-un recipient rigid sau folositi metoda congelarii la tavite. Lasati putin spatiu deasupra in orice recipient rigid pentru expansiune.

Puneti-le o eticheta notand si data. Afinele se congeleaza grozav si rezista pana la un an. Capsunile congelate pot tine pana la 6 luni.

Cum se decongeleaza bacele? Bacele congelate intr-o punga de plastic pot fi decongelate punand punga intr-un bol mare cu apa calda, timp de 10-20 de minute, miscandu-le din cand in cand, in timpul decongelarii.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...