4:52 am - Friday December 9, 2016

Aerisirea de primavara

V-ati intrebat vreodata de ce ne fac atat de bine plimbarile prin padure sau cele pe malul marii? Fiindca ne ofera privelisti frumoase, care ne mangaie sufletul, si fiindca respiram oxigen, baza energiei noastre vitale, veti raspunde. Corect! Dar mai exista o cauza: ionii negativi, o adevarata mana cereasca pentru starea noastra de bine, spirituala si fizica. Fiindca primavara este venita, pregatiti-va sa porniti pe urmele lor.

Cine, ce sunt ionii negativi?

Aerul e plin de particule electrice care au castigat sau piedut un electron. De unde si numele lor de “ioni pozitivi” sau “ioni negativi”. Cand respiram, ei patrund in organism si actioneaza asupra unor functii fiziologice. Ionii negativi stimuleaza metabolismul celular, cresc tonusul mental si fizic si ne dau o starede bine.

Dimpotriva, ionii pozitivi participa la procesul de ingustare a vaselor de sange din creier, ceea ce duce la migrene, tensiuni nervoase, hipertensiune arteriala, astm, insomnii. Cand cele doua tipuri de ioni se afla in echilibru, totul este in regula. Din nefericire, in lumea noastra moderna, ionii pozitivi se afla in exces, din pricina poluarii si a electricitatii din aer.

Unde pot fi gasiti ionii negativi?

Pentru a respira ionii buni, negativi, trebuie sa iesiti in natura. Nu e nevoie sa cautati capatul lumii. E suficient sa ajungeti la o margine de oras, in padure, in crang, in lunca, acolo unde “roiesc” fericiti in razele soarelui, sau pe malul unui parau, al unei cascade montane, pe malul unui lac natural sau pe tarmul marii, daca locuiti aproape de ea, locuri unde ionii negativi se nasc din descompunerea picaturilor curate de apa. Natura e atotputernica. Sub protectia ei ionii negativi ating cifre de cartea recordurilor – opt mii pe centimetru cub de aer, fata de doar trei mii de ioni poziti. Dimpotriva! In locurile inchise unde traim, raportul ionilor este invers. De unde si explicatia, ignorata adesea, pentru indispozitiile cotidiene care ne cuprind de cum ne ridicam dimineata din pat.

Cum facem rost de ioni negativi?

– Daca traiti in locuri nepoluate, solutia este simpla: aerisiti cat mai des locuinta. E suficient sa deschideti 5 minute fereastra pentru a o incarca de ioni negativi.

– Daca traiti, in orase mari, poluate, si locuiti in zonele aglomerate, din centru, atunci deschiderea ferestrei este mai degraba un pericol, si specialistii ne indica sa folosim un ionizator. In cauza se afla un aparat electric care produce ioni negativi. Poate fi cumparat din comert, iar utilizarea lui este “unica”: ionizatorul trebuie plasat obligatoriu undeva in mijlocul camerei, pentru ca ionii negativi se distrug imediat ce intalnesc un perete.

– Dar cea mai buna solutie o reprezinta metodele naturale de produce a ionilor la domiciliu. Ele constau in plasarea de plante verzi in interior, mici oglinzi de apa, realizate cu ajutorul unor bazine ce pot fi cumparate de-a gata, fantani in miniatura, inconjurate cu pietre de rau etc

– Uleiurile aromate dispersate in casa ajuta, si ele, la creearea de ioni negativi.

Ce fel de plante alegem?

E un lucru stiut: plantele sunt organisme vii. Prezenta lor intr-o casa o umple de energie vitala. Iar mireasma florilor inseamna o adiere de bucurie. In traditia orientala, plantele verzi au insa o calitate in plus: ele alunga raul, taie liniile de actiune a energiilor negative care ne ameninta permanent, prin rotunjimea florilor si frunzelor gratioase. Plantele absorb emisiile negative ale persoanelor posomorate, angoasate, depresive etc

Cateva sfaturi utile:

– Evitati plantele cu tepi sau cu frunze ascutite. Locul lor este afara din casa, unde au un rol protector.

– Pentru interior, alegeti plante cu frunze grase si rotunde

– Mai bine tineti in casa flori artificiale, decat plante naturale intretinute prost

– Florile din vaze au efect pozitiv doar cat sunt proaspete. Cele ofilite degaje energii negative.

– Schimbati in fiecare zi apa din vaze.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Auto-ingrijire
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
sarcina saptamana 13
Sarcina in saptamana 13

Bebelusul are acum o lungime de aproximtiv 7,5 cm si cantareste in jur de 30... mai mult »

Close