Sarcina

5 recomandari ale medicilor in timpul sarcinii

1. In sarcina nu trebuie sa mananci cat doi

Cresterea in greutate prea mult in timpul sarcinii, mareste riscul de a da nastere bebelusului mai devreme.

Greutatea in plus dezvolta preeclampsia (care poate duce, de asemenea, la prematuritate) sau la o nastere cu problemw, bebelusul fiind prea mare. Aceste probleme pot face nasterea periculoasa, atat pentru tine cat si pentru fat.

2. Vaccinul gripal e o necesitate

Un vaccin antigripal e cea mai eficienta metoda de prevenire a gripei in timp ce esti gravida. De ce este gripa o afectiune atat de grava?

Pentru ca gravidele sunt mult mai vulnerabile la complicatiile gripei (cum ar fi pneumonia), care pot fi foarte grave si uneori chiar fatale. Gripa in timpul sarcinii creste de asemenea riscul de a avorta sau a de a da nastere bebelusului mai devreme. Pentru toate aceste motive, medicii indeamna femeile gravide sa se vaccineze contra gripei.

3. In timpul sarcinii, nu consuma nici un fel de medicamente fara acordul medicului

Sigur, medicamente nu sunt sigure pentru sarcina. Dar, uneori, tratamente care sunt alcatuite din pastille benefice pentru mama au efecte nocive asupra fatului. Unele medicamente sunt permise pe parcursul celor 9 luni de sarcina, insa nu pentru toate au fost testate efectele toxice asupra fatului.

De aceea este extrem de important sa discuti cu medicul tau, ce tip de tratament iti poti administra in cazul unei afectiuni pe parcursul sarcinii, mai ales in primul trimestru .

Un moment foarte important al dezvoltarii fatului il reprezinta primele 13 saptamani . In aceasta perioada se formeaza organele copilului si pericolul este foarte mare. Dar si ulterior, pe parcursul celorlalte 2 trimestre de sarcina, anumite medicamente pot afecta cresterea si functiile fiziologice ale fatului.

4. Medicul trebuie sa fie compatibil

Odata sarcina confirmata e cazul sa-ti alegi un medic ginecolog, care sa-ti urmeareasca evolutia. Tot acesta iti va da o lista cu analizele pe care urmeaza sa le faci in functie de particularitatile tale de sanatate: istoricul medical, starea ta de sanatate actuala si vitamine prenatale.

Opteaza pentru un medic obstretician- ginecolog in care ai incredere, deoarece e o perioada lunga in care vei face des vizite la cabinetul sau.

5. Stresul nu are ce cauta in viata ta pe perioada sarcinii

Femeile gravide care sunt stresate in timpul sarcinii pot da nastere unor bebelusi cu diverse anomalii: alergii sau astm, nivel inalt de imunoglobulina E sau lg E (componenta a sistemului imunitar) chiar daca mamele s-au alimentat corepunzator.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...