5 beneficii ale graului

Primele culturi de grau au aparut acum mai bine de 10.000 de ani, pe teritoriul de azi al Iranului si s-a constatat ca aduc multe beneficii organismului, datorita substantelor continute.

1. Este campionul cerealelor

Contine fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, potasiu, complexul vitaminic B (B1, B2, B3, B5, B6) si vitaminele E si K.

2. Asigura un aport de antioxidanti

Asemenea fructelor si legumelor, semintele de grau contribuie semnificativ la aportul zilnic de antioxidanti, compusii care ne protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi.

3. Contine multe fibre

Graul si produsele pe baza de grau sunt o importanta sursa de fibre alimentare. Graul contine, in principal, fibre insolubile, esentiale pentru buna functionare a tranzitului intestinal. Se stie ca, in general, o dieta bogata in fibre poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, la controlul diabetului de tip 2 si diminueaza riscul de cancer la colon.

4. Reduce colesterolul

Potrivit studiilor, germenii de grau ar ocupa pozitia a doua in randul vegetalelor cu cel mai mare continut de fitosteroli, compusi cu o structură asemanatoare cu cea a colesterolului. Astfel, 2 grame pe zi din acesti compusi reduc colesterolul cu aproximativ 10%, in doar doua saptamani.

5. Germenii de grau previn imbatranirea pielii

Datorita continutului ridicat in antioxidanti, germenii de grau protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Produsele naturiste Calivita

 Compania Calivita are ca obiect de activitate producerea ...