Merele sunt bogate in pectina, o fibra solubila care reduce nivelul colesterolului “rau” si al glicemiei.
Merele contin si foarte multa vitamina C ce: protejeaza celulele corpului, stimuleaza productia de colagen, pastreaza sanatatea vaselor sanguine si favorizeaza absorbtia fierului.
2. De ce sa consumam afine?
Afinele sunt bogate in fitonutrienti care au rolul de a preveni infectiile tractului urinar. Afinele imbunatatesc memoria si asigura o imbatranire lenta si sanatoasa a organismului.
Daca urmezi o cura de slabire, trebuie sa stii ca afinele sunt o optiune cu putine calorii, insa foarte bogate in fibre si vitamina C (1 ceasca de afine proaspete contine 84 kcal, 3,6 grame de fibre si 14 mg de vitamina C).
3. De ce sa consumam broccoli?
Broccoli e foarte bogat in calciul, potasiu, folati si fibre; broccoli mai contine si fitonutrienti care previn bolile cronice: bolile de inima, diabetul si unele tipuri de cancer. Vitaminele A si C se gasesc din belsug in broccoli si ofera protectie celulara.
4. De ce sa consumam fasole?
Fasolea e bogata in fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru si vitamina B1. In plus, contine fitonutrienti care previn aparitia bolilor cronice: cardiovasculare si anumite cancere.
5. De ce sa consumam somon?
Somonul e o excelenta sursa de acizi grasi omega-3 care au rolul de a preveni formarea cheagurilor de sange, evitandu-se astfel pericolul unui atac de inima.
Acizii grasi omega-3 pastreaza un ritm cardiac normal, scade numarul trigliceridelor din sange, impiedica formarea pacilor ateromatoase care blocheaza arterele, reduce tensiunea arteriala si riscul de infarct miocardic.
Pe langa protectia pe care o ofera inimii, somonul nu contine decat foarte putine grasimi saturate si colesterol si este o buna sursa de proteine.
Leave a Reply